Peter Davids van Bouwkundig ontwerp en adviesbureau Davids

Ik ken Harrie vanuit mijn netwerk en werk al een aantal jaren met hem samen. Het samenwerken met vakmensen zoals Harrie heeft voor mij de volgende voordelen. 

Harrie heeft veel kennis en ervaring in het passief bouwen. De kennis die daar bij hoort is heel breed toepasbaar in de bouwsector.

Harrie heeft ook weer een groot netwerk waar veel kennis uit gehaald kan worden. En zo’n netwerk is van groot belang om processen verder te brengen. Bovendien is Harrie ook nog een kritisch, maar prettig mens om mee te sparren waardoor zo’n project op inhoud verder wordt gebracht.

Harrie is zich net als ik zeer bewust van de voetprint die een gebouw achterlaat. Ook hij zal op zijn manier en met zijn kennis proberen om de voetprint zo klein mogelijk te maken en houdt hierbij de haalbaarheid in ’t oog.

De bouwsector is nog erg traditioneel en doet het liefst wat die altijd al deed. Er is vertrouwen nodig om dit om te buigen. Als we de uitvoerdene partijen op weg kunnen helpen bij deze transitie dan is er nog veel te bereiken.

Door te werken met kennis en inhoud kunnen we dit voor elkaar krijgen.
Organisaties of bedrijven die zich bezighouden met duurzaamheid binnen de bouw, kunnen met een gerust hart bij Harrie aankloppen. Ik spreek uit eigen ervaring dat er nu nog te veel gekeken wordt naar de korte termijn, naar prijzen. Als er duurzamer gebouwd wordt, verdient de gebruiker het uiteindelijk terug. Met Harrie’s hulp kan iemand starten met het langetermijndenken en geïnvesteerd geld terugverdienen.”